Doelgericht

korf
Hoe werk je doelgericht? Tijdens overleggen en werksessies wordt regelmatig de vraag gesteld wat deze sessie gaat opleveren. Daar klinkt ongerustheid in door en die ongerustheid is terecht. Niet zelden leidt gepraat immers wel tot allerlei papier, maar niet tot de gewenste resultaten. Je kunt dit op twee manieren ondervangen.

De eerste is dat je aan het einde van het overleg zo goed mogelijk de acties afspreekt die ieder van de aanwezigen (of soms ook anderen) gaat uitvoeren. In de periode daarna moet je er dan voor zorgen dat iedereen dat dan ook doet, want voornemens voor acties zijn nog geen acties. Dit is de ‘klassieke werkwijze’ van plannen maken, uitvoeren, evalueren en zo nodig bijstellen.

Wij kiezen soms ook voor een andere manier. Wij laten dan de verantwoordelijkheid voor de acties liggen bij de deelnemers aan de bijeenkomst. Dat klinkt vrijblijvend, maar dat is het niet. Het verondersteld in de eerste plaats dat de deelnemers aan de bijeenkomst erop gebrand zijn om dankzij de idee├źn die ze vandaag krijgen, morgen hun werk beter te doen. Er zijn heel veel professionals die zo denken en werken. Vervolgens moet je zorgen dat de besproken onderwerpen naadloos aansluiten bij de vraagstukken waar de deelnemers mee worstelen. Dan is de kans groot dat ze zich geholpen weten door wat ze van collega professionals horen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat de resultaten van de bijeenkomst goed worden verpakt. Niet in een actieplan, waar anderen weer mee aan de slag moeten, maar in brokjes kennis en ervaring die eenvoudig gedeeld kunnen worden. Deze brokjes vormen niet de ultieme oplossing voor het vraagstuk, want die is vaak niet zomaar voorhanden. De puzzelstukjes brengen het gezamenlijke doel wel een stukje dichterbij.